Svensk Spellicens
Svensk Spellicens
Svensk Spellicens

Det finns olika sorters spellicenser som speloperatörer kan inneha. Förut har det räckt att ha en godkänt spellicens i ett EU-land, och många spelbolag har haft spellicenser på exempelvis Malta. I januari 2019 kommer detta att förändras. För att få vara aktiv på den svenska spelmarknaden kommer det att krävas att spelbolagen har en godkänd svensk spellicens.

Reglering för bättre och säkrare spel

Meningen med att införa en ny spelreglering är att öppna upp marknaden för fler aktörer, men också att göra den säkrare för spelare och kräva fokus på ansvarsfullt spelande av operatörerna. Innan 2019 har det funnits ett monopol på spel där Svenska Spel verkat. Däremot har man kunnat spela hos andra speloperatörer online, men då har dessa inte behövt ha svensk licens, följa svenska regler och betala svensk skatt.

Bra för samhälle och individ

Med den nya spellagen kommer spelaren som individ att gynnas, eftersom spelbolagen måste följa svenska, striktare regler. Det är dock också en stor vinst för samhället då staten varje år gått miste om miljardbelopp i skatt från spelbolagen, och med en ny spellag krävs det att bolagen betalar svensk skatt. Det kommer också krävas hårdare tag för att undvika att spelare utvecklar ett spelberoende och det kommer finnas regler för marknadsföring av spel.

Snart händer det!

Som spelare kommer man att se många positiva förändringar med den nya spellagen, men till en början kan vissa mindre, och även oseriösa, spelbolag att försvinna. Detta eftersom det är kostsamt att ansöka om licens. Allt som allt kommer dock både spelare och samhälle att göra en vinst med den nya spellagen, och vi välkomnar denna förändring som snart kommer att ske vid årsskiftet 2018/2019.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *